Rynker

Rynkebehandling med Botox

Effektiv behandling mod rynker

Botox er yderst velegnet til: Minimering af fine linjer og rynker. Det er typisk de dynamiske rynker, altså rynker og linjer som opstår ved ansigtets mimik, som Botox virker på, fordi Botox afslapper musklerne og derved forhindre musklerne i at trække sig sammen. På den måde udglattes huden i det behandlede område. Man fremstår med et yngre og friskere udseende.
Botox er særlig godt til vredesrynker mellem brynene, panderynker, “kragetæer”, nedadvendte mundvige, brynløft, rynker på overlæben, spændt halsmuskulatur og behandling af svedtendens.

Svedbehandling
Øget sved fra armhulerne (aksillær hyperhidrose) er meget almindeligt, og årsagen er ofte ukendt. For de fleste er det et problem, som er værst i spændingsfyldte situationer, stress og angst.
Hyperhidrose er en sygdom, hvor rammer 3-5% af den danske befolkning.  Hvor sved lidelse kan være så ekstremt, måske 4-5 gange så meget som normalt, sådan grad, at det påvirker livskvaliteten og det sociale liv.

Book en konsulentaftale, til en undersøgelse og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Britt Botox behandling

Optimale resultater med Botox og Filler​

Ved en kombination af Botox og Filler vil du ofte opnå optimale resultater, der er mere holdbare end ved behandling med kun et af produkterne. Dette er fordi de to produkter supplerer hinanden med deres forskellige virkninger. Botox afslapper musklerne og Filler udfylder fordybninger. Dette vil vi drøfte til din forundersøgelse/konsultation, og sammen finde den helt særlige behandling der passer til dig.

Filler er bedst til: At tilføre volumen i større eller mindre grad. I modsætning til Botox, hvor der fokuseres på dynamiske rynker, er Fillers beregnet til at behandle statiske rynker ved at løfte huden og i nogle tilfælde fylde dybere rynker / fuger ud.
For eksempel, rynkerne omkring munden, folderne der går fra næsen og ned til munden eller ”surmule-rynkerne”, som er de rynker der opstår fra mundvigene og ned. I andre tilfælde er der tale om, at man tilføjer volumen i en sådan grad, at ansigtets form ændres, for eksempel ved at fremhæve kindben og give volumen til læberne.

Du kan læse mere om Filler behandling

Oftest stillet spørgsmål om Botox behandlinger

Hvordan udføres behandlingen?
Botox sprøjtes ind i musklen med en engangssprøjte med en meget tynd spids på udvalgte steder i ansigtet.
7 – 10 dage efter din første Botox behandling vil du kunne se resultater.
Er det din første behandling med Botox, vil effekten typisk holde 3 – 5 måneder (ofte 9-12 mdr. ved behandling for armsved).
Effekten varer længere efter hver ny behandling.
I de første 3-4 timer efter behandlingen er det vigtigt, at man ikke gnider eller masserer det behandlede område.
Man kan genoptage arbejde og andre daglige gøremål umiddelbart efter behandlingen.
Du vil typisk skulle have 2 – 3 behandlinger om året for at bevare dit resultat.

Behandlingstid med Botox behandling?
Du skal regne med at sætte ca. 15-30 min. af til Botox behandling.

Gør en Botox behandling ondt?
Behandlingen er skånsom, da spidsen af sprøjten er så tynd, er der meget lidt ubehag i behandlingen. Mange beskriver at injektionerne føles som myggestik.

Botox Bivirkninger?
Bivirkninger ved behandling med Botox er få. Den mest almindelige bivirkning er ømhed eller en lille blodudtrædelse i huden på indstiksstedet. 
I sjældne tilfælde kan man få en forbigående svækkelse af nærliggende muskler.

Områder der behandles med Botox

 • Bekymringsrynker.
 • Panderynker.
 • Rynker ved mundvigene.
 • Tandkødssmil.
 • Kragetæer omkring øjnene.
 • Brynløft.
 • Nedadvendte mundvige.
 • Rynker på næsen, også kaldet bunnylines.
 • Hagerynker.
 • ”Rygerynker” omkring munden.
 • Armsved, fugtgener.

Hudens naturlige ældningsproces

Ældningsprocessen
Med tiden nedsættes hudens naturlige produktionen af kollagen- og elastinfibre, som gør huden bliver tyndere og slappere, hvilket gør at der opstår dybe rynker og furer.
Vi kender alle til det med fine linjer og rynker, hvad enten vi har dem eller bare gruer for dagen hvor vi får dem. 
Allerede fra vi er omkring 25 alderen aftager den naturlige mængde af kollagen i huden, og vi begynder at få rynker og fine linjer i ansigtet. 
Ældningsprocessen er den samme hos alle mennesker og ses både funktionelt og udseendemæssigt. 

Processen opstår overordnet på grund af forskellige faktorer, der alle bidrager til, at ungdommens fyldige og spændstige hud langsomt forsvinder:

 • Udtørring af huden.
 • Tab af naturlige og fugtgivende stoffer, som eksempelvis hyaluronsyre (hyaluronic acid – HA).
 • Forandringer i knoglestruktur eller muskelvæv.
 • Overdrevet alkoholforbrug eller rygning kan også skade huden.
 • Vi kan hjælpe din hud med at genvinde sin naturlige teint og fasthed.
 • Ved hjælp af Botox og ikke – permanente Fillers, kan vi hjælpe dig af med, rynker, furer, tabt vævs volumen bl.a. læbeforstørrelse, etc.

Hvad er Botox?
Botox (Botox®, Vistabel®, Azzulare®) er et registreret lægemiddel, et oprenset protein (Botulinum Toxin Type A) som injiceres under huden i små mængder i ansigtsmusklaturen for at få den til at slappe af, således at rynker glattes helt eller delvist ud. Stoffet blokerer de nerveimpulser, som normalt stimulerer musklerne til at trække sig sammen.

Botox blev godkendt af FDA (Food and Drug Administration) i 1989 til behandling af neurologiske lidelser med muskelspasmer. Det har også været brugt kosmetisk i forhold til rynkebehandling i USA i mere end 15 år. Botox er registreret i over 100 lande. Behandlingen er den mest almindelige kosmetiske behandling i USA.

Qlinique Facit er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed

Qlinique Facit er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed, til at udføre Kosmetiske behandlinger med ikke permanente Fillers, Botox og Laserbehandlinger.
Ifølge lovgivningen er det et krav, at alle patienter modtager en indledende konsultation forud for behandlingen.
Behandling med Botox kræver en betænkningstid på 48 timer fra konsultation til du modtager din behandling. Andre behandlinger, såsom laserbehandlinger kan du få fortaget med det samme ved din første konsultation.
Formålet med disse lovkrav er, at du som patient sikres en udførlig information og får tid til at være sikker på din beslutning om at få en behandling.
Konsultationen forud for første Botox behandling er gratis, som foretages af lægen eller sygeplejersken.

Der er vigtigt, at du er velinformeret om forløbet: mulige bivirkninger og komplikationer.
Download forneden her:

Patientinformation

Qlinique Facit - Logo

Kom forbi til en gratis og uforpligtende konsultation

Hos Qlinique Facit, er det dig og dine ønsker som er i fokus. Vi sætter stor ære i, at du føler dig tryg. Så hvis du er i tvivl om, hvilken behandling du skal have, så er du velkommen til at kontakte os eller booke en konsultation.
Qlinique Facit ser frem til, at byde dig velkommen i klinikken.

BOOK TID